تاریخ خبر:تیر ۱۹, ۱۳۹۶ شماره خبر:24275

به گزارش دنانیوز:
استفاده بی‌رویه سموم در سبزی و صیفی و به خصوص هندوانه و گوجه

مدیرکل جهاد کشاورزی استان گفت: چیزی که امروزه با آن روبرو هستیم به کار بردن بی‌رویه سموم در سبزی و صیفی و به خصوص هندوانه و گوجه است که باید بحث یارانه سلامت را به این سمت آورد تا بتوانیم اقداماتی در این خصوص انجام دهیم.

به گزارش دنانیوز از یاسوج، جعفر گوهرگانی صبح امروز در اولین مجمع استانی سلامت که در محل سالن دکتر کنعانی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد اظهار کرد: تغییرات اقلیم باعث تغییر ذائقه هم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: باید پیش به سوی تولید محصولات ارگانیک برویم و بار روانی برای جامعه نداشته باشد.

گوهرگانی گفت: در جاهایی ضعف داریم که باید تقویت شود تا در کل استان مردم از سلامت برخوردار باشند.

وی بیان کرد: یکی از مواردی که پزشکان مطرح می‌کنند ارتباط مستقیم غذاها با سرطان‌هاست که در محصولات موادی وجود دارد که باید آنالیز و کنترل شوند.

وی گفت: چیزی که امروزه با آن روبرو هستیم به کار بردن بی‌رویه سموم در سبزی و صیفی و به خصوص هندوانه و گوجه است که باید بحث یارانه سلامت را به این سمت آورد تا بتوانیم اقداماتی در این خصوص انجام دهیم.

این مسؤول افزود: سبزیجات و میوه‌ها نقش مهمی در جلوگیری از بیماری دارد که در استان ما مصرف سبزی در روز کمتر از ۲۶۰ گرم است و در دنیا ۳۰۰ گرم در روز است.

وی افزود: مصرف کود شیمیایی در جهان ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار است که ۱۶ عنصر به خاک داده می‌شود و در استان ما مصرف کود کمتر از ۱۰۰ کیلوگرم است.

گوهرگانی گفت: مصرف سموم شیمیایی ۳۵۰ گرم در هکتار در جهان است است و در استان ما ۲۵۰ گرم در هکتار است که خوشبختانه در سطح بیش از ۳۰ هزار هکتار کاهش دادیم و مبارزه بیولوژیک را در سطح استان داشتیم.

وی افزود: از کفشدوزک‌ها و کرم‌ها به جای سموم استفاده می‌کنیم و خواهش می‌کنیم که دانشگاه علوم پزشکی برای اقدامات بیولوژیکی و زیست محیطی همکاری همه جانبه با ما داشته باشند و باید برای برندسازی محصولات ارگانیک اقدام کنیم.

گوهرگانی گفت: مصرف سرانه دو محصول در استان ما زیاد است که شکر و قند در استان ما بسیار مصرف زیادی دارد و حداقل سه و نیم تا چهار کیلوگرم نسبت به کشور بیشتر است.

وی گفت: مصرف ما در گوشت قرمز بسیار زیاد است و مردم زیاده‌روی دارند اما در گوشت ماهی میانگین مصرف در کشور ۱۰ کیلوگرم و در استان کمتر از ۶ کیلوگرم در طول سال است.

این مسؤول افزود: فکری باید اندیشیده شود که سولفات آهن را در مزرعه وارد محصول کنیم و دیگر نیازی به قرص آهن نباشد که لازم است قسمتی از یارانه سلامت را به بخش کشاورزی بدهیم تا گوجه فرنگی و هندوانه را که بی‌رویه کود و سموم داده می‌شود تحت کنترل قرار دهیم.

منبع: فارس


ارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی نسخه چاپی

نظرات کاربران

  • توصیه ی اخلاقی و حقوقی

    نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا،نشر اکاذیب و تهمت و ... منتشر نمی شود

تبلیغات
تبلیغات

گزارش تصویری

نظر سنجی

نظر شما در مورد سایت چیست؟

View Results

Loading ... Loading ...
یاسوج
٣٣(°C)
وزش باد ٩(mph)
فشار ٢۴.٠۵(in)
محدوده دید ۶.٠(mi)
اشعه فرابنفش 1-Low
رطوبت ٢۴.٠۵(in)