به گزارش دنانیوز؛ مدتی است که مسالهی تهیهی روغن خوراکی به یکی از دغدغههای رایجِ روزانه مردم بدل شده است، و عوامل مختلفی نیز موثر در پدید آمدن چنین شرایطی است، از جملهی این عوامل؛ افزایش قیمت، کمبود یا نبود روغن، عاملهای فروشِ محدود و مدیریت توزیع، شرایط نابسامانی را برای بازار روغن و سبد خرید مردم ایجاد کرده است.
این وضعیت نابسامان در کنار تاکیدات برای اعمال پروتکلهای بهداشتی در جهت کنترل ویروس منحوس کرونا شرایط بدتری را رقم زده است، چرا که این روزها در شهرهای مختلفِ استان، صفوف طولانی را شاهدیم که رعایت پروتکلها انگار واژهی گم شدهی این اجتماعات است؛ ازدحام، شلوغی، ارتباط تنگاتنگ، اتلاف وقت، بعضاً دعوا و…. و این همه برای تامین روغنِ مصرفی روزانه خانوارهاست!
مدیریت غلط در توزیع، عامل اصلی این شرایط است. قبل از بروز مشکلات احتمالی، مثلا شیوع خارج از کنترل کرونا، باید هرچه سریعتر نسبت به اصلاحِ روند توزیع اقدام شود.
یکی از مشکلات توزیع روغن، عاملان فروشِ محدود است؛ عاملان فروش عمدتا فروشگاههای زنجیرهای بزرگ از جمله رفاه، کورش و فروشگاههای عمده فروش است که تمرکز و صفوف را در این فروشگاهها ایجاد کردهاست.
طبق اخبار منتشر شده، تعدادی از فروشگاههای زنجیرهای در برخی از نقاط استان اقدام به گرانفروشی و احتکار برخی از اقلام خوراکی کرده بودند. در همین راستا اقداماتی نیز از سوی سازمان تعزیرات صورت گرفت.
اما سوال اینجاست؛ باوجود محرز بودن چنین تخلفاتی از سوی فروشگاهها و پدید آمدن صفهای طویل مردمی در تهیه بعضی از اقلام خوراکی آن هم با وجود شرایط بیماری منحوس کرونا؛ چرا دستگاههای مربوطه مدیریت مناسب را در این مورد لحاظ نکرده و توزیع اقلام خوراکی را به این فروشگاهها منحصر کرده اند؟!
در حالی که سوپرمارکتهای کوچک میتوانند از میزانِ این فشارها و صفوف بکاهند. پس بنا به کدام دلیل از چرخهی توزیع کنار گذاشته شدهاند؟!
عامل دیگر در ایحاد این شراط را کمبود روغن عنوان کردهاند، با توجه به وجود کارخانهی تولید روغن در گچساران، مدیریت این عامل نیز امکانپذیر خواهد بود.
طبق گفتههای مدیر عامل کارخانه روغن خوراکی گچساران: روزانه ۱۰۰ تن انواع روغن در اندازههای مختلف در کارخانه روغنکشی این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف در استانهای مختلف کشور میشود.
سهم بازار مصرفِ استان و شهرستانِ گچساران از این حجم تولید روزانه چقدر است؟!
چرا از این ظرفیت برای حل مشکل روغن در استان استفاده ویژه نمیشود؟!
گزارشهای مردمی حاکی از آن است که مردم نسبت به روندِ توزیع، گلایههای بسیاری دارند، روزی شهرستان کهگیلویه درگیر صفوف و کمبود روغن و توزیع با بیش از قیمت مندرج بر محصول است، و روزی گزارش از کمبودها و صفوف در گچساران را شاهدیم و این پازل هر روز در گوشهای از این استان در حال تکمیل است!
انتظار میرود مسئولان ذیربط منجمله استاندار محترم بعنوان نماینده عالی دولت در استان، شرایط پیش آمده را تدبیر کرده و همانگونه که اظهار ناراحتی از سیر صعودی مبتلایان بیماری کرونا داشتند، تدابیر لازم را به فرمانداران حوزه مربوطه ابلاغ کنند تا بیش از این تنها مردم، مقصر در وضعیت پیش آمده جلوه داده نشوند!
همچنین دستگاههای نظارتی و قضایی باید ورود قاطع و جدیتر برای جلوگیری از تخلفات صورت گرفته در این شرایط را داشته باشند.
انتهای پیام/