
محمد جهانبخش: معتقدم که امروز یکی از مشکلات اساسی در نظامات فکری و اجتماعی جامعه بویژه در فضاهای جوانتری نظیر دانشگاه و رسانه، عدم پرداختن به معناشناسی گزاره ها و مفاهیمی است که عرفی و تقلید وار در ذهن و روح ما شکل گرفته است و لازم است هر از چند گاهی از باب تذکار و آگاهی بخشی چنین موشکافی ای در معناشناسی گزاره های پرکاربرد در وادی اندیشه صورت گیرد.

لذا مفهوم ،فلسفه و چرایی نامگذاری روز ۱۶ اذر به نام روز دانشجو در و ذکر تاریخچه ی جنبش های دانشجویی جهان از منظر تاریخی و معرفتی و ایجاد فضای پرسشگری میان طرفین جهت تسهیل ارزیابی دقیقتر دانشجویان از عمق و قوت نگاه اینجانب و آقای دکتر، فضای کلی حاکم بر مناظره را جذاب تر و مفیدتر کرد.
ارزیابی شما از طرف مناظره چه بود؟
بنده با آقای دکتر کریمی نژاد عمیقا اخلاف نظر دارم ولی با این حال ایشان را یک استاد بسیجی و انقلابی می دانم چون معتقدم امروز در گفتمان انقلاب برای همه جا هست و نباید قرایت های متفاوت باعث دوری ما از یکدیگر بشود.
ما در هفته ی وحدت با برادران اهل سنت هستیم.اگر دین ما و آموزه های نجات بخش پیامبر اسلام و حضرت امیرالمومنین ما را به وحدت رهنمون می سازد و فقیه جامع الشرایط چه امام خمینی و چه امام خامنه ای به عنوان نایب امام معصوم از ما می خواهند که با برادران اهل سنت که روی اصول دین هم با آنها اختلاف نظری داریم وحدت داشته باشیم و از صمیم قلب آنها را دوست داشته باشیم و به تعبیری آنها را جان خود بدانیم این وحدت با برادران اصلاح طلب هم به طریق اولی مطلوب و خواست آموزه های دینی ماست.

علیرغم اینکه در جلسه ی گفتگو هم تصریح کردم هیچ اعتقادی به تقسیم بندی جعلی و کاذب اصولگرایی و اصلاح طلبی ندارم اما برای همه ی کسانی که به قانون اساسی و ارزشهای انقلاب و ولایت فقیه عملا(و حتی نه به لحاظ نظری)پایبند هستند احترام قایل هستم و آنها را باید خودی بدانیم هر چند ظ مقام معظم رهبری را شدید تلفظ نکنند.
امروز که سالروز تولد پیامبر مهربانی ها و فرزند صالح ایشان حضرت امام صادق هست و در هفته ی وحدت هستیم باید بدانیم وحدت میان تمام مسلمین از هر طیف و گرایش سیاسی و مذهبی و….را باید تمرین کنیم.اگر امام خمینی و امام خامنه ای از ما می خواهند با(برادران اهل سنت) که روی اصل ولایت معصوم هم ان قلت دارند وحدت داشته باشیم با افراد و جریانات سیاسی که روی ولایت فقیه به عنوان جانشین معصوم هم ان قلت دارند می توان و البته باید برای دستیابی به مقاصد انقلاب اسلامی باید وحدت کرد.
امروز ما نیاز به وحدت جدی و نه تشریفاتی و مناسبتی و مقطعی برای از بین بردن فساد مالی و اداری در جمهوری اسلامی ایران داریم. امروز همه ی جریانات سیاسی اجتماعی باید جریان بزرگ عدالتخواهی را تشکیل داده و برای ایجاد شفافیت در همه ی عرصه های نظام و ارتقاء فرهنگ پاسخگویی و امر به معروف و نهی از منکر اجتماعی با یکدیگر اجماع کنند.
امروز نیاز داریم برای ریشه کن کردن فقر و فساد تبعیض با هم اجماع کنیم و نگاه های حزبی را کنار بگذاریم. بنده شخصا حاضرم پشت سر هر فرد مسلمانی که معتقد به استکبار ستیزی و قانون اساسی و ملتزم عملی به ولایت فقیه باشد نماز بخوانم البته به شرطی که در زندگی و سلوک شخصی و اجتماعیش آلوده به رانت و پارتی و ویژه خواری نباشد و در جنبه ی ایجابی هم معتقد به مبارزه با فساد باشد و در این راه تلاش کرده باشد….والله بنده پشت سر اصولگرایی که در زندگی شخصی و اجتماعیش از رانت استفاده کرده نماز نمی خوانم اما به یک اصلاح طلب پاکدست و معتقد به مبارزه با فساد با خلوص کامل اقتدا خواهم کرد.
ان شاءالله نگاه ما به تعالیم و فرامین امامین انقلاب سطحی و مقطعی و مناسبتی نباشد
ضمن تشکر از اصحاب عزیز رسانه و خبرنگاران صادق و پرتلاشی که در ارسال خبر به رسانه های متبوع خویش سرعت به شدت قابل ملاحظه ای داشتند و ازین حیث واقعا قابل تقدیر است اما بعضاً به خاطر سرعت در تنظیم خبر بخش های مهم و اساسی از صحبت های هر دو طرف گفتگو در خروجی خبرگزاری ها و سایت های استان نیامده یا با نقص های قابل توجهی منتشر شده است.
به همین خاطر به زودی متن دقیق این مصاحبه در اختیار رسانه ها قرار داده می شود..
چرا مناظرات و متینگ ها در شهرستان کهگیلویه منظم تر و بی حاشیه تر از مرکز استان برگزار می شود؟
اینجانب به چنین ارزیابی نرسیدم که این مناظرات در کهگیلویه مفیدتر و کم حاشیه تر است و نمی توانم قضاوتی داشته باشم ولیکن این مسأله و سؤالی که طرح فرمودید، مشکل ریشه ای تری را در ذهن حقیر تداعی کرد که و البته به نظر می رسد تحلیل این سؤال با ارائه ی پاسخی تک عاملی حق مطلب را ادا نکند و سعی می کنم از چند منظر بدان بپردازم.
اولا ذات فضای دانشگاه با بروز هیجان و غلیان احساسات عجین است و اگر در برخی مناظرات و نشست های سیاسی و اجتماعی دانشگاهی سروصدا و بحث و گفتگوی چالشی ظهور می کند، نباید لزوما به معنای بی نظمی باشد بلکه از اقتضائات این فضاست ولیکن مطلوب آنست که با مدیریت این فضا، چالش های ذاتی و طبیعی در فضایی معقول و متخلق به اخلاق انسانی و سعه صدر سلایق گوناگون متانتی علمی ودانشگاهی پیدا کند.
نکته ی دومی که مورد توجه است بی عدالتی در توزیع نخبگانی شخصیت های برجسته در نقاط مختلف استان در چنین مناسبت هایی است. اگر بعضا هیجانات و چالش های چنین محافلی در مرکز استان جلوه و تجلی بیشتری دارد، بی تأثیر از این بی عدالتی در توزیع چهره های سیاسی و نخبگانی ملی در استان نیست و باید این بی توازنی نخبگانی در ایام الله بوسیله ی همین جنبش دانشجویی از بین رود.
نکته ی آخر برمی گردد به اقتضائات بومی و مردم شناختی و وضعیت مهاجرپذیری مرکز استان نسبت به شهرستان های دیگر استان. یاسوج شهر مهاجر پذیری است و همچنین دانشگاه های آن به دلیل مرکزیت استان از سراسر کشور دانشجو می پذیرند و طبیعیست که تلاقی خرده فرهنگ های گوناگون در دانشگاه های یاسوج موجب بروز کنش های متفاوتی می شود که اگر چه بالذات ظرفیتی است بالقوه و لیکن در صورت عدم مدیریت به تهدیدی منجر می شود که در صورت صحت ارزیابی موجود در صورت سؤال می تواند منشأ بروز مشکلات عدیده ای گردد.
* تمام متن پیش رو که حاصل گفتگو با آقایان کریمی نژاد و جهانبخش است از پایگاه خبری تابناک کهگیلویه و بویراحمد برداشته شده است و فقط اصطلاح اصولگرا که مورد قبول آقای محمد جهانبخش نبود و اساسا به جناح بندی های مرسوم فعلی معتقد نیست، به عدالتخواه تغییر پیدا کرد!