به گزارش دنانیوز؛ مالیات بر عایدی سرمایه ( CGT ) قانونیست برای کنترل سوداگری در بازار سرمایه که در اکثر کشورهای دنیا اجرا میشود . گروه هدف در اخذ این مالیات، افرادی هستند که علاوه بر رفع نیازهای مصرفی خود، به منظور کسب سود سفتهبازانه ، به خریدوفروش داراییهایی از جنس مسکن، طلا، ارز و… میپردازند.
برای مثال در بخش مسکن از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ حدود ۱۰ میلیون واحد مسکن در کشور تولید شد که از این تعداد فقط حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد آن تقاضای مصرفی بوده و مابقی را تقاضاهای سوداگرایانه در بر گرفت. یعنی حدود ۷۷ درصد تولید مسکن کشور طی این بازه زمانی در اختیار افرادی قرار گرفته که هیچ نیاز مصرفی برای این خانهها نداشته و صرفا برای کسب سود و سوداگری خرید و فروش شدهاند، و حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد از این خانهها خالی از سکنه میباشد .
در کشور ما هر خانوار به تعداد اعضایش میتواند خانه معاف از CGT بخرد.
از فواید این طرح در بخش مسکن بهبود وضعیت اقتصادی خانوار از طریق کاهش سهم مسکن در سبد هزینه خانوار است. سهم ۳۵ درصدی مسکن در سبد هزینه خانوار سبب شده است تا مسکن از جایگاه ویژهای در اقتصاد خرد و کلان برخوردار باشد. در صورتی که دولت بتواند با برنامهریزی مناسب زمینه کاهش و یا ثبات قیمت در بازار زمین و مسکن را فراهم کند، موجب افزایش توان اقتصادی خانوار شده است.
از سوی دیگر کاهش سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار منجر به ایجاد تقاضا برای دیگر کالاها خواهد شد که این امر نیز منجر به رونق بیشتر در اقتصاد کشور خواهد شد. درآمد این نوع مالیات در بخش مسکن نیز به تسهیلات ساخت و خرید خانه اولیها اختصاص پیدا میکند.
با تصویب و اجرای این قانون، بخشی از سود حاصل از این خرید و فروش باید به عنوان عایدی سرمایه مالیات داده شود، و این کنترل مالیاتی سرمایه را از اینگونه فعالیتها خارج و به سمت تولید هدایت كرده و علاوه بر رونق تولید و اشتغالزایی، از بیثباتی و افزایش قیمتِ ناشی از فعالیتهای سوداگرانه در بازار جلوگیری میكند.
البته به شرط اینکه با وضع مالیات بر یک بخش خاص مثل مسکن از سایر بخشها مثل طلا و ارز و … غافل نشویم و مالیات بر همهی بخشهای بازار سرمایه وضع شود تا حجوم نقدینگی از کنترل خارج نشده و به سمت بخشهای دیگر برود.
از دیگر فواید این طرح میتوان به کنترل سوداگری و تورم، افزایش ثبات و پیشبینیپذیری، کاهش فرار مالیاتی و… اشاره کرد.
این طرح از سال ۱۳۹۳ به مجلس رفت و طی دو دورهی مجلس نهم و دهم خود را از این مالیات معاف کردند.
حال ما دانشجویان بسیجی استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به آغاز کنشگری مجلس یازدهم، بر خلاف مجلس دهم که به دنبال تصویب طرح های لیبرالی مثل CFT بود، از نمایندگان مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در مجلس شورای اسلامی میخواهیم با حمایت از طرحهای موثر و کارآمد مثل CGT برای شکوفایی اقتصاد و بهبود معیشت مردم با توجه به توصیههای رهبر انقلاب در تحقق اقتصاد مقاومتی گام بردارند.
من الله توفیق
انتهای پیام/
سیدآرمان حمیدینژاد؛ عضو قرارگاه شهید احمدیروشن سازمان بسيج دانشجویی