به گزارش دنانیوز و به نقل از خبرگزاری دانشجو؛ بیش از ۱۰ روز از تخریب خانههای شهرک فدک کرمانشاه میگذرد، اما هنوز دانشجویان، طلاب و مردم انقلابی پیگیر این جریان هستند. شاید شهرداری و اداره اوقاف کرمانشاه هیچگاه فکرش را هم نمیکردند که با تخریب غیرقانونی خانه آسیه پناهی، تا این حد دانشجویان و مردم را خشمگین کنند. قطعا، نحوه برخورد ناعادلانه، نامناسب و غیرقانونی شهرداری کرمانشاه با ساکنان این منطقه حاشیه نشین، دلیل خشم دانشجویان، طلاب و مردم انقلابی است.
این روزها تا نام شهرک فدک به گوشمان میخورد ناخودآگاه، آسیه پناهی را به خاطر میآوریم. آسیهای که از بدی روزگار ناچار شده بود با فرزندانش به حاشیه نشینی روی آورد و در شهرک فدک ساخت و ساز غیرقانونی انجام دهد و در آلونکی ۱۲ متری زندگی کند!
البته آسیه مقصر این ساخت و ساز غیرقانونی نیست چرا که همچون سایر ساکنان شهرک حاشیهای فدک، بارها برای کسب مجوز ساخت و ساز به شهرداری کرمانشاه مراجعه کرده بود، اما هر بار به دلیل اختلاف نظری که بین شهرداری و اداره اوقاف بر سر تملک این زمینها وجود داشته، از صدور مجوز ساخت و ساز در این منطقه جلوگیری میشده است و ناچارا مردم مجبور شدند به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب و فشارهای زندگی رو به حاشیه نشینی و ساخت و ساز غیرقانونی بیاورند.
آنچه مسلم است، ساکنان شهرک فدک بیش از ۱۰ سال پیش، زمینهای این شهرک را به صورت قولنامهای از اداره اوقاف کرمانشاه خریداری و یا اجاره کردند، اما مجوزی برای ساخت و ساز در این زمینها برای این مردم صادر نشده و اداره اوقاف و شهرداری با پاس کاری مسئولیت این امر، زیر بار صدور این مجوز و حتی تعیین تکلیف وضعیت مردمی که این زمینها را اجاره و خریداری کردند، نرفتند و از بار مسئولیت خود شانه خالی کردند، تا اینکه در نهایت، اوایل خردادماه، شهرداری کرمانشاه به صورت غیرقانونی و بدون مجوز قضایی، اقدام به تخریب این خانهها میکند و در این بین زنی به نام آسیه پناهی قربانی بی تدبیری ها شد.
اینکه چرا شهرداری بدون مجوز قانونی اقدام به تخریب این خانهها کرده است، سوالی است که هنوز جوابی منطقی به آن داده نشده و شهرداری کرمانشاه تنها به اخراج و تعلیق چند مسئول اجرایی که حکم تخریب این خانهها را صادر کردند، اکتفا کرده است، اما دانشجویان و مردم خواستار برخورد جدی با عامل این فاجعه هستند و اخراج و عزل از سمت را کافی نمیدانند.
البته این خواستهای به حق است چرا که در صورتی که با این رفتارها و اقدامات غیرقانونی، برخوردی جدی نشود، ممکن است باز هم شهرداری یا هر ارگان دیگری مرتکب چنین جرمی شود و با اینکار جان و سلامت حاشیه نشینانی که نیاز به حمایت دارند را، به خطر اندازد!
جدای از این مسئله، سوال دیگری که مطرح میشود، این است که چرا اداره اوقاف این زمینها را که شهرداری مدعی است، مربوط به فضای سبز هستند، ۱۲ سال پیش به مردم اجاره داده و یا فروخته است؟! با این اوصاف، اداره اوقاف کرمانشاه نیز باید شفاف سازیهای لازم را در این زمینه انجام دهد و نباید فقط مردمی که از سر ناچاری اقدام به حاشیه نشینی در زمینهای خریداری شده از اداره اوقاف کردند، را مقصر دانست!
رئیس سازمان بازرسی کل کشور: شهرداری کرمانشاه فاقد دستور قضایی برای تخریب خانههای شهرک فدک بوده!
از سویی، حجت الاسلام درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور ۱۲ خردادماه، در جلسه شورای عالی قوه قضائیه درباره ماجرای تخریب خانههای شهرک فدک و مرگ آسیه پناهی میگوید: در اینکه این زمینها از سوی مردم تصرف شدند و کاربری آنها فضای سبز بوده و اوقافی بودند و ساخت و ساز غیرقانونی در این شهرک صورت گرفته، تردیدی نیست. منتهی برخورد ماموران شهرداری با آسیه پناهی و نزدیکانش که قصد ممانعت از تخریب این خانهها را داشتند، غیرقابل قبول است چرا که ماموران شهرداری از اسپری فلفل غیرمجاز، برای کاهش مقاومت این افراد در برابر تخریب منازلشان استفاده کردند. ماموران و مسئولان مربوطه شهرداری به همین دلیل تحت تعقیب قضایی هستند و برای آنان، قرار صادر شده است ، چرا که فاقد دستور قضایی برای تخریب و استفاده از اسپری فلفل بودند.
انتهای پیام/