به گزارش دنانیوز؛ جریان مردمی عدالتخواه استان کهگیلویه و بویراحمد درخصوص تعریضِ جادهی یاسوج- سیسخت که با تعرض به محیط زیست منطقه همراه است، بیانیهای منتشر نمود. متن این بیانیه به شرح زیر است؛
“بسم الله القاصم الجبارین”
وَ هُوَ الَّذِي أَنشَأَ جَنَّاتٍ مَّعْرُوشَاتٍ وَ غَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَ النَّخْلَ وَ الزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَ الزَّيْتُونَ وَ الرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَ غَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُواْ مِن ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَ آتُواْ حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَ لاَتُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَيُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ.
اوست خدايی كه درختان و باغهای خودرو و ناخودروييده و خرما و زراعت را كه خوردنیهای آنها گوناگون است و زيتون و انار، شبيه به هم و غيرشبيه به هم را بيافريد. پس، از ميوههای آنها هنگامی كه ميوه دهند، بخوريد و حق آن را هنگام چيدن و درو كردنش بدهيد و اسراف مكنيد؛ چون خدا اسرافكاران را دوست ندارد!
“سوره انعام؛ آیه ۱۴۱”
در این راستا نیازمند به بازخوانی اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی هستیم که به صراحت میگوید؛
“در جمهوری اسلامی، حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و آینده و نسلهای بعد باید در آن حیاتِ اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفهی عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.”
با این مقدمه باید پرسید؛ در کجای دنیا صدها و شاید هزاران درخت بلوطِ چند صدساله را ریشهکن میکنند تا بر عرض یک جادهی تقریبا ۳۰ کیلومتری بیافزایند؟!
امروز ما با سوءبرداشتی عامدانه از واژهی “توسعه” مواجه هستیم. عدهای که نانشان در جهل و اغوای تودههاست تلاش دارند که از واژهی “توسعه” بهرهبرداری به مطلوب کرده، و با زدن برچسبِ “ضدتوسعه” به دوستداران و حامیان محیط زیست، به تخریب و چپاولِ غیرقابل جبرانِ طبیعتِ منطقهی حفاظت شدهی دنا بپردازند.
امروز دنای دانا که در طول دهرها، هزاران فرزند برومند را در دامانِ خود پرورش داده، چشمان پُرصلابتش به عملکرد ماست و به خوبی میداند که زخم تبر توسعهی ناپایدار، آنقدر عمیق است که با لفاظیهای اذهانِ منفعتطلب و سازهمحور، قابل جبران نیست.
امروز ما در این بیانیه ضمن تشکر از اداره کل حفاظت محیط زیست استان که به تکلیفِ قانونی و انقلابی خود عمل کرد، از آنان میخواهیم که ذرهای از موضعِ حقی که در مقابل منفعتطلبان داشتهاند کوتاه نیامده و بدانند که فعالان و حامیان محیط زیست و تشکلهای مردمنهادِ انقلابی و دانشجویی در این موضوع با آنان همراهی کرده و تنهایشان نمیگذارند.
امروز ما از اداره کل راه و شهرسازی استان و همهی آن مسئولینِ خُرد و کلانی که بر طبل “توسعه” میکوبند میخواهیم که به صراحت و شفاف، تعریفشان را از “توسعه” شرح داده و بگویند این چه “توسعه”ی پایداریست که علیرغم داشتن جادههای عریض، آنطور که باید هنوز به مرکز استان نرسیده اما قرار است به قیمت نابودی طبیعتِ دنای دانا به شهر سیسخت برسد؟!
امروز ما انتظار همراهی و همفکری از افکار منفعتطلب و سازهمحور را با کلام وحی و اصل ۵۰ قانون اساسی که در صدر این بیانیه آمده است را نداریم چراکه آن آیه و آن اصل، به صراحت برای اسرافکنندگانِی که منفعتطلب هستند خط و نشان میکشد و انذارشان میدهد.
اما روی صحبتمان با کسانی خواهد بود که نامِ انقلاب را بر تارک، دادِ انقلاب را بر زبان و فهمِ انقلاب را در دل دارند و از آنان میخواهیم که دست از سکوت، انفعال و بیطرفی برداشته و به وظیفه و تکلیفِ قانونی و انقلابی خویش در اینباره عمل کنند. این چه روزهی سکوتی است که گرفتهاید؟!
ما از دادگستری استان میخواهیم که در مقابل همهی آنان که در این موضوع به انحاء مختلف، سعی در زیر پا نهادن قانون و حقوق عامه را دارند بایستد و اجازه ندهد که “توسعهی ناپایدار” به تاراج و چپاول میراث دنای دانا منجر شود.
ما از صداوسیمای استان میخواهیم همانگونه که با استفاده از برنامههای مفرحی که برگرفته از طبیعت و آداب و رسوم بومی استان است سعی در تزریق شادی به جامعه را دارد، به همان اندازه نیز با فراهم آوردن بستر لازم برای برنامههای تحلیلمحور و بصیرتافزا پیرامون وضعیت “توسعهی پایدار” در استان همت گمارده و از موافقین و مخالفین این طرح دعوت کرده که در رسانهای که متعلق به همهی ملت است با ادلهی متقن و مستدل به روشنگری پیرامون اظهارات خود بپردازند.
ما از حوزههای علمیهی استان میخواهیم که در این موضوع برای خود نقشی قائل شده و به واکاوی این مسئله با رویکرد دینی بپردازند، و فراموش نکنند که عالیترین مقام کشور فرمود؛ حتی به بهانهی ساخت حوزهی علمیه هم “نباید” به قطع درختان پرداخت.
ما از خبرگزاریها و پایگاههای خبری استان و بطور خاص رسانههایی که از بودجهی عمومی و بیتالمال ارتزاق میکنند میخواهیم بر عمق و غنای مطالبی که دراینباره منتشر مینمایند افزوده و از تیترهای دوپهلو، خنثی، مبهم و زاویهداری که به یاری طبیعتستیزان میآید، اجتناب کرده و به بالا بردن دانایی عمومی پیرامون محیط زیست در جامعه یاری رساننذ.
ما از جامعهی دانشگاهی و علمی میخواهیم که با تشریح و تعریفِ مفهوم “توسعهی پایدار” و تمیز دادن آن از “توسعهی ناپایدار” و همچنین با پرداختن به مضراتِ از بین بردن جنگلها و قطع درختان، بصورت علمی و متقن به تنویر اذهان عمومی پرداخته و به منفعتطلبانِ سودجو اجازه ندهند که با تکیه بر ناآگاهی عمومی، به تاراج سرمایهی ملی دنا بپردازند.
ما از جریانات سیاسی موسوم به انقلاب که تنها در صحنهی انتخاباتها به یاد مردم و جامعه میافتند میخواهیم که دست از این عملِ “غیرانقلابی” برداشته و انقلاب و جامعهی اسلامی را در انتخاباتها محصور و محدود نکرده و در موضوعاتی ازجمله محیط زیست، به یاری انقلاب آمده و حضور معنادار خود در جامعه را اثبات کنند.
ما از خادمانِ ملت در پلیس راهنمایی و رانندگی و مرکز فوریتهای پزشکی استان میخواهیم که با انتشار آمار رسمی که از تصادفات و فوتیهای این جاده در دست دارند به یاری محیط زیست استان آمده و فرصتِ سوءاستفاده را از کاسبانِ ناآگاهی عمومی بگیرند.
ما از ستاد امربهمعروف و نهیازمنکر استان میخواهیم که در این صحنهی مهم و حیاتی به یاری طبیعت و محیط زیست استان آمده و با گسترش سرفصلهای معروف و منکر در سبد کاری خود، به ایفای نقشی ماندگار در طبیعت استان پرداخته و فرصت تعدی از خطوط معروف و منکر را از سودجویان بگیرد.
امروز دیگر مسئلهی نگهداری از طبیعت حفاظت شدهی دنا، تنها به مردمِ شهر سیسخت و حتی استان کهگیلویه و بویراحمد محدود نمیشود. امروز محیط زیست یک سرمایهی ملی و حتی فراملیست که تبعاتِ تخریبش، گریبان مردم یک کرهی خاکی را خواهد گرفت و دودِ تعرض به آن، در چشم همگان خواهد رفت.
جریان مردمی عدالتخواه استان کهگیلویه و بویراحمد از همهی نهادها، جریانات و تشکلهای رسمی و مردمی که دل در گرو مرزهای اعتقادی و سرزمینی جمهوری اسلامی ایران دارند میخواهد که در این موضوع به صحنه آمده و دستِ تجاوزگرانِ به سرمایههای ملی و حقوق عمومی را از غارتگری کوتاه نمایند.
او خواهد آمد..
به امید ظهور عدالتگستر گیتی
«جریان مردمی عدالتخواه استان کهگیلویه و بویراحمد»
انتهای پیام/




واقعاً حیف هستش
سیخت همین جاده فعلی هم بس ش هست
سلام
عکس اولی مربوط به ایران نیست.
حداقل مربوط به رشته کوه زاگرس نیست
سلام و عرض ادب
بله عکس اول مربوط به دنا نیست و ما اصلا نگفتیم که این عکسها به دنا تعلق داره.
استفاده از عکسها تنها به این خاطر بوده که به تفهیم مطلب مبنی بر بکر بودن طبیعت منطقه کمک بشه.
هرچند گوگل همه ی این عکس ها رو برای عنوان دنا جستجو میکنه و عکس اول در گوگل با نام دنا بالا میاد.
با سلام، متاسفم که بگویم چه قتل و عامی دراین مسیر صورت گرفته است، مگر بار ترافیک این جاده چقدر است اینگونه بی رحمانه بر بلوط ها می تازن، من هم ، هم صدا هستم با ابین جریان مردمی، برای حفاظت از محیط زیست نه تنها در این مسیر بلکه در تمان نقاط استان، کاش توجهی به جنگل های بلوط اطراف شاه مختارهم بشود که جمعه ها هموطنان چگونه با تبر و اره به جانشان افتاده اند..
با سلام
حالا راه حل چیه؟
مگه میشه جاده رو تعریض کرد اما به طبیعت هیچ صدمه ای نرساند؟!
خوب مراقب سایر نقاط طبیعت در بیرون از فضای این جاده باشیم.
مشکل این جاده این هست که کار روی اون خیلی کند پیش میره و هر سال فقط روی چند متر از اون کار میکنند، با این سرعت تا پنجاه سال آینده هم راه اندازی نمیشه!
بسم الله الرحمن الرحیم
با توجه به اینکه شهرستان دنا از جاذبه های گردشگری و توریستی خوبی برخوردار میباشد وهر ساله عده ای زیاد از استان های دیگر و خارج از کشور به این منطقه سفر میکنند و این جاده در چندین محور از جمله محور یاسوج به سی سخت که این محور از لحاظ ایمنی وگسترش جاده ای در شرایط بهتری قرار دارد
واما در محور های دیگر نظیر روستای توت نده به سی سخت یا کریک به سی سخت این محور ها در طول روز به خصوص در شب اصلا استانداردهای کافی را نداشته وهمچنین علاعم راهنمایی رانندگی وتابلوهای شب نما باید در این مسیر نسب شود تا اینکه بخصوص برای رانندگان غیره بومی که در شب به این منطقه سفر میکنند خطری نداشته باشد چرا که این منطقه هم دارای پیچ های زیادی و کوهستانی بوده که لازم به انجام دادن دادن این کار میباشد .البته گشت های راهنمایی و رانندگی ونامحسوس هم میتواند تاثیر گذار باشند بر روند به حداقل رساندن آمار تصادفات .
با تشکر