• امروز : سه شنبه - 11 مرداد - 1401
  • برابر با : Tuesday - 2 August - 2022
0
یاداشت از طیبه‌السادات غفاری:

بایدها و نبایدهای کمک‌های خیریه ای

  • کد خبر : 41044
  • 11 مرداد 1401 - 13:08
بایدها و نبایدهای کمک‌های خیریه ای
کرامت انسانی و حفظ آن که موهبتی الهی است بر هر حسنه‌ای مقدم است؛ هیچ اقدامی ولو به بهانه‌ی خیرخواهی نباید و نمی‌تواند به کرامت افراد خدشه وارد کند.

دنا نیوز طیبه‌السادات غفاری :کرامت انسانی و حفظ آن که موهبتی الهی است بر هر حسنه‌ای مقدم است؛ هیچ اقدامی ولو به بهانه‌ی خیرخواهی نباید و نمی‌تواند به کرامت افراد خدشه وارد کند.

پرواضح است که امور خیریه، مساوات و دستگیری از نیازمندان از منش‌ ائمه اطهار و بزرگان دین بوده‌است و سفارشات موکد بر لزومِ وجود، استمرار و توسعه آن در سطح جامعه دلالت می‌کند.

اما باید در نظر داشت این امر از ظرافت‌ها و آداب خاصی برخوردار است، توجه به صورت بدون در نظر گرفتن سیرتِ این اقدامات، آنها را به حاشیه خواهد برد و از ریل اثرگذاری موثر خارج خواهد کرد.

علیرغم انتقاداتی که به نحوه‌ی این کمک‌ها در سطح جامعه وارد است که به جای حل ریشه‌ای مسئله منوط به اقدامات مقطعی و موقت و رشد وابستگی مادی افراد به موسسات و افراد فعال در این زمینه شده است؛ نوع برخورد با این افراد بسیار حائز اهمیت است.

متاسفانه آنچه در سطح جامعه در حال رشد است نگاهی خلاف حفظ کرامت نفس این افراد را به ذهن متبادر می‌کند، حفظ حریم خصوصی و اطلاعات افراد یکی از مهمترین اصول در روابط اجتماعی است که در هر شرایطی باید رعایت شود و در خصوص افراد نیازمند این اصل اهمیت بسیار بالاتری دارد.

نمی‌توان منکر عدم اطمینان جامعه به برخی درخواست‌های کمکِ عمومی شد، چرا که گاهاً پیش آمده‌است که در‌خواسته‌های ناصحیح و دروغی شکل گرفته که پس از مدتی ماهیت اصلی آنها بر مردم ثابت شده‌است.

ولی آنچه در حال حاضر برای جلب اطمینان عمومی به صحت درخواست‌ها رواج یافته است اصل حفظ کرامت انسانی افراد را نشانه رفته‌است؛ اصلی که اساس تشکیل موسسات خیریه نیز بوده‌است.

باید در نظر داشت که این افراد در شرایط نامناسبی قرار دارند و نباید این شرایط سبب شود که عزت نفس‌ آن‌ها نیز مورد آسیب قرار گیرد.

در همین راستا نکات زیادی باید مورد توجه قرار گیرد تا موجبات این آسیب‌ها فراهم نشود در ادامه به اختصار به چند مورد اشاره می‌شود:

۱- اقدامات خیریه‌ای باید خردمندانه ساماندهی شوند؛ هر فرد یا هر نوع مشکلی نیازمند اقدام مختص به آن فرد یا مشکل است و با یک نسخه یکسان نمی‌توان تمام مشکلات را حل کرد.
۲- پرهیز از کنجکاوی در جزئیات و موارد غیرضروری زندگی افراد؛ همه ما از کنجکاوی دیگران در جزئیات زندگی خود بیزاریم، نباید فرد نیازمند را به بهانه حل مشکلات در تنگنا قرار داد و با دخالت بی‌مورد در جزئیات غیرضروری زندگیش آزرده خاطر کرد.

۳- نباید اسرار و جزئیات زندگی نیازمندان را برای عموم فاش کرد؛ در در مواردی که با اسرار زندگی این افراد آشنا شدید باید برای حفظ حرمت و آبروی این افراد، رازنگه‌دار باشید.

۴-رعایت و حفظ حریم خصوصی و کرامت نفس این افراد در دستور کار قرار گیرد.( پرهیز از به نمایش گذاشتن تصویر، عنوان کردن محل سکونت و درخواست از فرد نیازمند برای بیان درخواست کمک از مردم چرا که این اقدامات به کرامت نفس افراد آسیب می‌زند.)

از این قبیل نکات می‌توان موارد بی‌شماری عنوان کرد که در حوصله‌ی این نوشتار نیست، ولی در پیشبرد صحیح امور خیریه باید مورد توجه‌ی ویژه قرار گیرند.

در دستگیری از نیازمندان اگر به نکات و جزئیات توجه نشود با همه‌ی زیبایی‌ها و اثرات مثبتی که می‌تواند بر فرد و اجتماع داشته باشد، ممکن است موجبات شرمساری و آسیب دیدن عزت نفس افراد در اجتماع و محیط پیرامونشان را فراهم آورد.

امید است که موسسات خیریه، فعالین این حوزه و مسئولین ذی‌ربط حفظ حریم و کرامت نفس این عزیزان را در دستور کار قرار داده و دیگر شاهد موارد این‌چنینی نباشیم.

طیبه‌السادات غفاری
دبیر کارگروه بانوان جریان مردمی عدالت‌خواه استان کهگیلویه و بویراحمد

لینک کوتاه : http://denanews.ir/?p=41044

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.